3 tips bij het verbouwen van je tuin

In vele gevallen kan het je overkomen: de planten zijn door de strenge winter verpest, de straat wordt door de gemeente opgehoogd of je bent toe aan een nieuwe tuin! In al deze gevallen is het handig om vooraf een plan te maken van hoe je de tuin wilt gaan verbouwen. Neem hierbij altijd in gedacht dat je te maken kan krijgen met het weer, klimaat en tijd.

Huur een busje of bestelwagen

Wil je zo snel mogelijk van de troep in je huis af? Een busje of een aanhangwagen kan als oplossing van je ruimteprobleem gelden. Ben je zelf niet in het bezit van een busje en wil je een busje huren? Dan is het ook al heel gemakkelijk om een  auto huren. Velen huren een aanhangwagen in plaats van een busje, omdat het een verlengstuk kan zijn, waarbij er zowel in uw auto of bedrijfswagen spullen kunnen worden vervoerd. Mocht je twijfelen tussen de twee, reken dan uit hoeveel spullen je ongeveer moet vervoeren en hoeveel keer. Houd er ook rekening mee dat er in een aanhangwagen langere spullen kunnen worden vervoerd.

Start met een tuinontwerp

Weet je eigenlijk wel hoe je gewenste tuin er uit moet gaan zien? Start altijd met een tuinontwerp. Hierbij kun je vanzelf zien wat je wilt. Knip en plak en bekijk welke materialen er bij jouw ideale tuin passen.

Houd rekening met de zonstand

De een die houdt van genieten in de zon en de ander zit liever een boekje te lezen in de schaduw. Bij het indelen van je tuin is het belangrijk dat je de behoefte van jezelf en je huisgenoten in kaart hebt gebracht. Houdt hierbij ook rekening met het tijdstip dat je meestal buiten zit. Houd er bij het organiseren van je potplanen rekening mee dat de een beter groeien en makkelijk zijn op bepaalde plaatsen. Potplanten zijn namelijk makkelijker om water te geven rond je pui en op je terras. In de zomer hebben de meeste planten elke dag water nodig, zorg er dan ook voor dat je potten bij elkaar staan zodat ze niet her en der staan en je stukken moet lopen om je planten water te geven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.