5 tips bij het kopen van een tuinhuis

Tuinhuizen zijn er in vele soorten en maten. Leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat je ze voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Het is logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar dat wij voor jou 5 tips hebben opgesteld om je alvast op weg te helpen.

1. Besluit waarvoor je jouw tuinhuis wilt gebruiken
Deze keuze is belangrijk om te bepalen welke grootte tuinhuis bij jou past. Zoek jij een geschikte plek voor het opbergen van gereedschap en sierkussens? Kies dan voor een kleiner tuinhuisje of een tuinkast. Wil je juist een gezellige zitplek in de tuin creëren, of denk je aan een tuinkamer? Bij beide opties past een gemiddeld tot groot tuinhuis.

2. Materiaalkeuze tuinhuis
Er zijn houten, kunststof, metalen en nog meer verschillende soorten tuinhuizen. Elk soort materiaal heeft zijn eigen voordelen. Hout is relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken. Metalen tuinhuizen zijn bijvoorbeeld geheel onderhoudsvrij en kunststof kan niet roesten of wegrotten en daardoor erg duurzaam.

3. De kleur van jouw tuinhuis
Hoewel de kleur enigszins afhankelijk is van je materiaalkeuze, bieden de meeste winkels nog een ruim assortiment van verschillende kleuren aan. Wil je graag dat je tuinhuis één wordt met de tuin, kies dan voor groen. Een grijze, houten tuinhuis geeft een wat modernere uitstraling, of ga voor een natuurlijke hout kleur.

4. Zorg voor een goede fundering
Als je eenmaal hebt besloten welk tuinhuis je wilt, is het bepalen van de juiste ondergrond cruciaal. Voor de fundering zijn veel verschillende en redelijk losse richtlijnen, zo is voor bijvoorbeeld een kleiner tuinhuisje een ondergrond van ongeveer 20 cm aangestampte grond met daarover stenen normaal. Zorg altijd dat de fundering waterpas is.

5. Onderhoud je tuinhuis goed
Als je net een nieuw tuinhuis hebt gekocht, ben je hier hartstikke blij mee. Natuurlijk wil je dat deze blijheid zo lang mogelijk blijft aanhouden, onderhoud daarom je nieuwe tuinhuis goed. Een houten tuinhuis kan je impregneren, en kunststof en metaal kan je eens in de zoveel tijd opnieuw verven om de kleur te behouden.

Wil je een tuinhuis kopen? Neem dan eens een kijkje op Fonteyn.nl, hier ben je verzekerd van een groot aanbod in tuinhuizen. Mocht je nog twijfelen of vragen hebben, kunnen de adviseurs van Fonteyn je heel goed op weg helpen. Alvast veel plezier van je toekomstige tuinhuisje!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.