Beveilig je huis en tuin zo goed mogelijk tegen inbrekers

Je wilt natuurlijk zo veilig mogelijk wonen en hebt geen zin in vervelende inbrekers die aan jouw spullen zitten. Naast dat een inbraak erg vervelend is, kan het ook zeker traumatisch zijn. Vreemde mensen zijn in je huis geweest en hebben aan je persoonlijke spullen gezeten. Inbraak kun je beter voorkomen, dan achteraf met een vervelend gevoel te zitten. Probeer daarom eens deze tips bij je woning en tuin toe te passen en vergeet ook niet op te letten als je op vakantie gaat, want dat is een erg populair moment voor inbrekers om toe te slaan. Lees de onderstaande tips en mocht je nog meer informatie willen lees dan hier verder.

Anti inbraak tips voor huis en tuin

  1. Breng goede sloten aan op alle ramen en deuren. Breng eventueel een speciaal slot aan de inbraakgevoelige poorten in de achtertuin en een schuifpui.
  2. Laat geen ramen boven open staan en vergeet ook geen goede sloten op de bovenverdieping.
  3. Zorg ervoor dat je voldoende verlichting achter in je tuin hebt, inbrekers houden niet van licht.
  4. Laat nooit sleutels op de binnenkant van een deur zitten, inbrekers kunnen dit zien en besluiten om een raam in te tikken om zo bij de sleutel te kunnen.
  5. Probeer geen dure spullen of geld in huis te laten rondslingeren, zeker niet in het zicht. Mocht je waardevolle spullen in huis hebben. Bewaar deze dan in een verankerde kluis, zodat ze deze niet mee kunnen nemen en je spullen veilig zijn.

Anti inbraak tips voor als je op vakantie gaat

  1. Zet nooit van te voren op social media dat je op vakantie gaat. Als je iets wilt posten doe dit dat als je weer terug bent. Zo kun je nog steeds leuke vakantie foto’s delen, maar niet iedereen is op de hoogte wanneer je precies weg bent. Zet je profiel ook zeker niet openbaar, maar scherm het af voor alleen vrienden en familie.
  2. Schaf lichtschakelaars aan, dit zijn schakelaars die je tussen de stekker van de verlichting in het stopcontact steekt. Hierdoor gaan de lampen om een bepaalde tijd aan en lijkt het net of er iemand thuis is. Stel de schakelaars op verschillende tijden in of koppel ze aan een app dat je ze zelf kunt bedienen van een afstandje.
  3. Zorg dat er af en toe iemand de brievenbus leeg haalt. Inbrekers kunnen vaak zien aan de post of er iemand thuis is of een tijdje weg is. Zorg daarom dat de brievenbus niet overvol zit.
  4. Plaats tijdens je vakantie een auto op de oprit, zo lijkt het of er iemand thuis is. Mocht je zelf weg zijn met de auto zeg dan tegen de buren dat ze gebruik mogen maken van je oprit.
  5. Inbrekers bekijken zelfs rouwadvertenties in de krant, om zo te achterhalen wanneer mensen weg zijn. Het is al erg genoeg als een dierbare is overleden, maar je wilt natuurlijk niet dat er tijdens een crematie of begravenis ook nog eens wordt ingebroken!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.