Beveilig je tuin en blokhut in de winter

In de herfst en winter trekken ben je minder vaak bezig in de tuin, dan in de zomer. Daarom is je tuin en blokhut deze tijd van een jaar een gewild doelwit voor inbraak. In dit artikel geven wij tips over hoe je het best je tuin en blokhut kunt beveiligen.

 

Licht

 

Door ‘s nachts het licht in je tuin aan te laten is uw tuin meer zichtbaar en daardoor veiliger. Licht met een (infrarood) sensor ook een aanrader! Dit licht springt aan bij het waarnemen van een beweging. Daarnaast kun je ze overdag niet werken.

 

blokhut

 

Schutting

 

Maak duidelijke grenzen door middel van hekken, heggen, muren en poorten. Met een hoge poort of houten beschutting is het moeilijker om te klimmen. Natuurlijk is het niet erg sfeervol om heel je tuin te omheinen met schuttingen. Wil je liever een planten schutting?  Voor extra veiligheid kun je het best gebruik maken van stekelig planten.

 

Grind

 

Grind kan een goed waarschuwingssysteem zijn. Als je grind rondom je blokhut legt is het moeilijker voor naderende bezoekers om er geluidloos bij te komen. Blokken, stenen, grind met platen zijn er in verschillende soorten kleuren te verkrijgbaar, dus het hoeft er ook niet onaantrekkelijk uit te zien!

 

Blokhut

 

Je blokhut staat waarschijnlijk vol met mooie meubelen of apparatuur. Maak daarom gebruik van ‘nonreturnable’ schroeven, scharnieren, handgrepen en sluitingen en goede sloten. Als je erg waardevolle spullen in je blokhut hebt staan kun je bijvoorbeeld gaas aan de binnenkant van de ramen installeren. Zo voorkom je als het glas wordt ingegooid de steen vernieling kan aanrichten. In dat geval is het wel aan te raden om een alarm te installeren die geactiveerd wordt door een bewegingssensor. Anders geef je de indringer de kans om geluidroos in je blokhut binnen te dringen.

 

Tuinverzekering

 

Misschien dat je het na onze gegeven tips minder kans hebt op inbraak in je tuin of blokhut. Toch is het niet verkeerd om na te denken over een tuinverzekering. Deze is in loop van het jaar 2012 steeds populairder geworden. Door de tuinverzekering is alles wat in de tuin en blokhut staat verzekerd: de planten, de meubels, gereedschap, bestrating, antennes, de vijver. Ook wasgoed is gedekt.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.