De do’s en don’ts voor een bbq in je tuin

De zomer staat weer voor de deur, dat betekent dat de barbecue weer kan worden afgestoft! Voor de buitenkoks is dit misschien wel het mooiste moment van het jaar. Gezellig buiten eten met vrienden en familie terwijl het vlees pruttelt op het rooster. Maar waar moet je nou allemaal aan denken voor een succesvolle bbq in je tuin? We hebben een aantal handige do’s en don’ts voor je opgesteld!

Do’s voor een barbecue in je tuin

Om je barbecue goed te laten verlopen, moet je op een aantal zaken letten. Zorg ten eerste dat je pas inkopen doet als je zeker weet dat het goed weer is en blijft. Het kan in de ochtend nog zo mooi zijn, misschien zit je ’s avonds wel in de stromende regen. Zet een houtskool barbecue uit de wind en zet hem zeker niet onder een partytent of bij andere brandbare objecten. Zorg dat je vlees lekker blijft, laat het zo lang mogelijk in de koelkast staan en zet het niet in de buurt van de barbecue zelf. En nog een laatste tip: zorg dat je een goed schort draagt! Hiermee bescherm je je kleding en lichaam. Een leren schort is bijvoorbeeld van hoge kwaliteit en het soepele leer vormt zich langs je lichaam.

Dont’s voor een succesvolle barbecue

Er zijn ook een aantal dingen die je absoluut niet moet doen. Zet je eten niet buiten in de brandende zon, zeker niet als het daar een tijd staat. Zorg dat alle etenswaren lekker vers blijven. Zet je barbecue niet ergens neer waar hij onstabiel staat, al is het nog zo’n gezellige plek in de tuin. Je wilt absoluut niet dat je barbecue omvalt tijdens het grillen. Probeer hem ook zo neer te zetten dat de rooklucht zo min mogelijk richting de buren waait, zij kunnen er namelijk veel last van hebben. Met deze tips wordt jouw tuinetentje een groot succes!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.