Elektriciteit aansluiten in je tuinhuis

Heb je een nieuw tuinhuis in je tuin laten plaatsen? In dat geval zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Vaak is een tuinhuis niet heel goed geïsoleerd, omdat deze door de meeste mensen voornamelijk in de zomer gebruikt wordt. Wanneer je ook tijdens het voorjaar of de herfst in je tuinhuis wilt kunnen zitten, kan het slim zijn om een elektrische kachel aan te schaffen. Een elektrische kachel is vaak verrijdbaar en daardoor eenvoudig aan te sluiten in je tuinhuis! Het maakt het leggen van leidingen naar een eventuele radiator in je tuinhuis overbodig. Om een elektrische kachel te kunnen gebruiken, zal het wel noodzakelijk zijn om elektra aan te leggen. Een elektricien vertelt je hier in dit artikel meer over.

Elektra aanleggen door de tuin naar je tuinhuis

Wanneer je een elektrische kachel in je tuinhuis wilt kunnen gebruiken, zal er een stopcontact moeten worden aangesloten. Om een stopcontact aan te sluiten, is het noodzakelijk om elektriciteitskabels richting je tuinhuis te trekken. Het is hierbij erg belangrijk om dit diep genoeg onder het aardoppervlak te doen. Zo voorkom je, dat de kabels beschadigd kunnen raken bij spit- of graafklusjes in de tuin. Laat de kabel daarbij altijd door een PVC-buis lopen om schade tegen te gaan. Een elektricien kan je helpen bij het leggen en aansluiten van de elektriciteitskabel.

Verlichting aansluiten in je tuinhuis

Niet alleen voor het aansluiten van een stopcontact kan het trekken van elektriciteitskabels interessant zijn. Mogelijk wil je ook een lampje in je tuinhuis kunnen gebruiken! Je kunt voor een lamp met een stekker kiezen, die op het stopcontact kan worden aangesloten. Een alternatief is het gebruik van een fitting aan het plafond of de muur. Deze fitting dient te worden aangesloten op de reeds getrokken elektriciteitskabel. Een elektricien kan je adviseren over de mogelijkheden, die je hierbij hebt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.