Geniet meer van het buitenleven met een blokhut

In een luie stoel met een boek en glas wijn of misschien druk in gesprek met vrienden. Waar u dan ook het meest van geniet: met een blokhut heeft u alle ruimte om in stijl te ontspannen. Een overkapping aan de zijkant van je blokhut is ook ideaal. Handig om op warme dagen toch in de schaduw te kunnen zitten of je fietsen onder te zetten. Wij hebben wat basisprincipes voor je opgeschreven voor je toekomstige blokhut:

 

 

Kies voor de juiste fundering

 

Elke blokhut is net zo sterk als zijn basis. Zorg daarom dat de ondergrond helemaal egaal, waterpas en verhard is. Op die manier voorkom je dat verzakking kan optreden. Een goede ondergrond bestaat bijvoorbeeld uit strak aangelegde tuintegels of gestort beton. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de omvang van je blokhut. Eventuele kabels en buizen plaatst u natuurlijk wel eerst. Met een goede fundering blijven deuren en wanden op hun plaatst. Dat zorgt ervoor dat de levensduur van je blokhut aanzienlijk wordt verlengt.

 

De beste plek voor je blokhut

 

Wil je graag privacy terwijl je geniet van je blokhut? Dan kun je je blokhut altijd achter beplanting plaatsen. Ga wel na of je het dan nog wel gemakkelijk bereikbaar is. En bedenk ook: wat wil je zien als je in je blokhut zit en naar buiten kijkt? Heb je voldoende licht? Je rustpunt in de tuin verdient namelijk alle aandacht.

 

Is een vergunning vereist?

 

De omvang van je blokhut is bepalend of je wel of niet een (lichte) bouwvergunning nodig hebt. Vaak is het al genoeg als je een melding doet van je blokhut. Tip: op de website van het online omgevingsloket kun je eenvoudig uitvinden wat er voor jou van toepassing is. Ook kun je het natuurlijk ook navragen bij je eigen gemeente. Zorg wel dat je op tijd de juiste informatie hebt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.