Hoe herken je goede blokhutten?

Blokhutten verschijnen steeds vaker in de achtertuinen van mensen of in openbare tuinen. De concurrentiestrijd tussen aanbieders van blokhutten is daarom ook heftiger dan ooit. Leveranciers proberen dan ook te bezuinigen op alles van de blokhutten wat mogelijk is om zo blokhutten goedkoop aan te kunnen bieden. Dat lijkt misschien interessant, totdat je met een blokhut thuiszit waarvan bijvoorbeeld het hout heel snel rot. Je kunt dus maar beter in zee gaan met een goede betrouwbare leverancier. Een goede leverancier herken je meteen als aan de volgende punten is voldaan:

 

Dikte wandplanken

 

Wandplanken van blokhutten die de leverancier aanbiedt moeten minimaal 28mm dik zijn. Let daar dus goed op!

 

blokhut

 

Dakshingles of dakleer

 

Worden de blokhutten wel aangeboden met dakshingles of dakleer? Wij hebben een voorkeur voor dakshingles.

 

Inclusief raamglas

 

Let er goed op dat blokhutten worden aangeleverd met (acryl)glas! Dat klinkt misschien logisch, maar helaas wordt door vele leveranciers alleen het houtwerk aangeboden.

 

Funderingsbalken

 

Het is verstandig om funderingsbalken bij je blokhut te bestellen. De onderkant van je blokhut heeft namelijk het meest kans op rotten, daarom is een goede ondergrond belangrijk!

 

Duurzaam hout

 

In onze vorige blogpost hebben we het het over duurzaam hout. Let dan ook bij het kopen van blokhutten op de houtsoort en de duurzaamheidsklasse.

 

Tip: Informeer voor je overgaat tot het doen van een aankopen van een blokhut of een vergunning voor het plaatsen noodzakelijk is. Dit kan gewoon online op de website van Ministerie van VROM of vraag het na bij de gemeente.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.