Heerlijk de winter doorbrengen in een veranda

De zon zoveel mogelijk in huis laten schijnen en heerlijk genieten van de warmte? In de zomer is dit misschien te veel van het goede, maar in de winter kan dit echt wel deugd doen. Lekker wonen betekent ook maximaal genieten van je huis. Om in de winter heerlijk van het zonnetje te genieten is een veranda perfect. En je kunt tegelijkertijd nog nagenieten van je tuin. De natuur, ook al is ze in de winter niet meer zo sprankelend, brengt rust. Wij zochten voor jou een paar tips om heel de winter van je veranda te kunnen genieten.

 

Zorg voor een mooi uitzicht

Je tuinontwerp is even belangrijk als de binnenhuisinrichting van je veranda. Denk bij de aanleg van je tuin bijvoorbeeld aan groenblijvende struiken. Kies voor planten of bomen waar in de winter mooie bessen op komen: lijsterbes of vuurdoorn bijvoorbeeld. En wat denk je van bloemen in de winter: skimmia, helleborus (kerstroos), winterheide of winterkamperfoelie bijvoorbeeld. Plaats een drinkbakje voor de vogels en hang zaadbollen. Zo creëer je altijd wat leven rondom je huis, zelfs al ligt je tuin vol sneeuw. Heb je een mooie boom of een kunstwerk in je tuin staan? Verlicht het door middel van een spot zodat je er ook tijdens de lange winteravonden kunt van genieten. Steek af en toe een paar tuinkaarsen aan op het terras. Het brengt een gezellige en intieme sfeer binnen in je wintertuin.

 

Maak het gezellig in je veranda

Lekker wonen is het gezellig maken, ook in je veranda. Denk aan ‘echte meubelen’ in plaats van de minder comfortabele zitbanken die vroeger wel eens een plaats kregen in de veranda. Kleed je wintertuin aan met planten, schilderijtjes en raamdecoratie. Een heel leuk idee is een vuurtafel: deze kun je zowel buiten als binnen plaatsen. Wat is er heerlijker dan lekker rond een vuurtje zitten genieten met je gezin of met vrienden? Met de inrichting van je veranda kun je zo ver gaan als je zelf wilt. Denk aan leuke vloerkleden, sierkussens en dekentjes in je fauteuils. En waarom zou je geen bar installeren of je hobby uitoefenen in je veranda? Maak het alvast gezellig, het mooie uitzicht op je tuin krijg je er gratis bij.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.