Huis en tuin beveiligen doe je zo

Huis en tuin beveiligen doe je zo

De laatste jaren worden er steeds meer ingebraken gemeld. In 2017 waren volgens verzekeraars 63.922 claims. Dit zijn 175 inbraken per dag. Het is dan zeer belangrijk om je huis en tuin beter te beveiligen. Hoe beveilig je huis en tuin nou zo goed mogelijk? In deze blog worden wat belangrijke tips gegeven om je huis en tuin te beveiligen.

Alarminstallatie aanschaffen

Wat zou jij doen al gaat er een alarm af in een gebouw waar je niet mag zijn? Dan sla je op de vlucht. Het is verstandig om een alarminstallatie te laten instaleren dat verbonden is met de meldkamer. Als er een verdachte beweging wordt waargenomen, dan belt de meldkamer het opgegeven telefoonnummer. Kunnen ze niemand bereiken. Dan slaat de meldkamer alarm bij de politie. Tegenwoordig is er een draadloze alarminstallatie. Dit valt eenvoudig aan te sluiten. Er hoeven geen gaten geboord te worden voor de kabels. Het is allemaal draadloos.

Laat merken dat je thuis bent

Als je een lange tijd weg bent van huis, gaat dat opvallen bij inbrekers. Bijvoorbeeld de brievenbus zit helemaal vol en het gras is een lange tijd niet gemaaid. Dit zijn hele simpele dingen waar een inbreker kan herkenen dat er niemand thuis is. Zorg dat je dit door andere mensen laat doen. Je voorkomt zo veel inbraken. Als je een avond weg gaat, maak de deur vast met een penslot. Ook is het belangrijk om een lamp aan te laten. Je schrikt inbrekers af. Ze denken dan dat er iemand thuis.

Camerabewaking

Het hebben van een camera voorkomt veel inbraken. De beveiligingscamera’s hebben een afschrikkend effect.Daarnaast is het opsporen van inbrekers makkelijker. Ze worden op beeld geregistreerd. Via uw smartphone kun je op een afstand mee kijken en je huis en tuin in de gaten houden. Tegenwoordig is het aanleggen van camerabeveiliging niet zo lastig. Er zijn draadloze camera’s. Je hebt geen bedrading meer nodig. Een ander woord voor draadloze camera is een wifi-camera. Het voordeel van een wifi-camera is dat je hem zelf kunt installeren. Mijn advies is toch om een IP-camera aan te schaffen. Bij een IP-camera heb je de mogelijk om hem draadloos of bekabeld aan te sluiten.

Voordelen IP-camera:

  • Hoge kwaliteit
  • Meerdere camera-instellingen mogelijk
  • Makkelijk te installeren, omdat het geen stroomvoorziening nodig heeft
  • De camera’s kunnen aangesloten worden op het alarmsysteem

Schriklichten

Bij veel huizen in Nederland hebben mensen schriklichten bij de voordeur hangen. De lampen zullen aan springen wanneer iemand het terrein oploopt. Het kan er voor zorgen dat je de inbrekers afschrikt. Waarschijnlijk krijgt hij dan het idee dat er iemand thuis is. Ook kunnen omliggende wonende bewoners de inbreker zien. Hij is uit zijn veilige zone. Hopelijk helpen deze tips bij het beveiligen van je huis en tuin.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.