Jaloezieen

Licht inval is misschien de belangrijkste sfeerbepaler bij jou thuis. Daarom is het ontzettend belangrijk om ramen te hebben op de goede plek. Echter kan lichtinval ook ongewenst zijn. Bijvoorbeeld wanneer je probeert te slapen of televisie aan het kijken bent. Jaloezieën zijn daar de perfecte oplossing voor. Met jaloezieën ben je in staat om het lichtinval te dimmen of helemaal weg te nemen. Jaloezieën zijn echter wel zeer opzichtig in een kamer daarom moeten ze wel mooi zijn. In deze blog lees je over de laatste trends.

 

Kleuren

Je kunt in principe jaloezieën in elke kleur krijgen. Maar je raad het al, je wil geen gifgroene jaloezieën in de woonkamer hebben hangen. De kleuren die het wel goed en voor de juiste sfeer zorgen zijn lichte kleuren en de kleuren van de natuur zoals: beige, gebroken wit, wit en licht grijs. Neem nooit donkere kleuren, dit geeft een grauwe sfeer aan de kamer. Lichte kleuren mengen zich makkelijk met de rest van de woonkamer. Zeker wanneer je in de woonkamer meer kleur gebruikt hebt.

 

Vorm

Je hebt veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op jaloezieën. Horizontale houten jaloezieën zijn veruit de meest populaire jaloezieën. Je kunt jaloezieën in bogen nemen, in cirkels en ovalen en ga zo maar door. Welke het best bij het raam in de woonkamer past is niet te zeggen. Het licht er helemaal aan welke vorm het raam heeft. Hoekige jaloezieën passen bijvoorbeeld goed bij hoekramen. Ze kunnen goed op maat gemaakt worden. Cirkel jaloezieën zijn eigenlijk alleen een uitkomst bij cirkelvormige ramen. Toch zijn er voor elk raam wel een geschikte jaloezieën te vinden. Wel is aan te raden om de jaloezieën op maat te laten maken door een professional en te laten monteren dit ziet er simpelweg het mooiste uit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.