Kindervriendelijk tuinhuisje

Kinderen willen vaak maar één ding: plezier hebben. En dat hebben zij door te spelen. In de zomer spelen de kinderen heerlijk buiten. Het is veilig als je daar zelf zicht op hebt. De tuin is daarom ook een ideale plek om je kind te zien spelen. Kinderen willen graag een plek voor zichzelf. Daarom is een tuinhuisje een leuke plek waar ze hun fantasie in kwijt kunnen.

 

Tuinhuisje voor kids

Kinderen willen graag hun eigen speelruimte hebben. Een tuinhuisje geeft ze de mogelijkheid om te fantaseren alsof het hun eigen huis is. Hierin hebben ze de mogelijkheid om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Kinderen met een rijke fantasie maken gauw een kasteel of school van hun tuinhuisje. Naast dat ze erin spelen is het ook een mooie ruimte om speelgoed in op te bergen. Het is ook mogelijk om er in te knutselen. Zo maakt het niet uit als kindlief lijm laat vallen of gaat kleuren op de muren. Niemand die het ziet, want dit is hun territorium.

 

tuinhuisje

 

Zelf tuinhuisje inrichten 

Als je een tuinhuisje aanschaft dan is deze al vaak geschilderd. Dat is voor jou een last minder. De tweede stap is heel simpel, want je hoeft hem hierna alleen maar in te richten. Een kleurrijk vloerkleed of een leuke slinger maakt het tuinhuisje helemaal af. Mocht je hem willen schilderen dan zijn stippen of sierlijke motieven een leuke toevoeging. Bij het inrichten van het tuinhuisje is het slim om de kinderen erbij te betrekken. Dit is namelijk hun plek dus zij weten hoe zij er gebruik van willen maken.

 

tuinhuisje

 

Laat de prinses haar eigen kasteel inrichten met mooie gordijntjes en een schattige theeset. Of een stoere glijbaan voor zoonlief. De kinderen hebben vaak hun eigen fantasie en bedenken vaak zelf leuke ideeën hoe zij er gebruik van gaan maken. Een tip is om samen met de kinderen om de tafel te zitten en een tekening te maken van hoe zij graag het tuinhuisje eruit willen zien. Ze zullen vast heel veel ideeën hebben en krijgen het tuinhuisje dat zij altijd al wilden hebben.

 

Een voordeel voor ouders, is dat het niet meer rommelig wordt in de woonkamer. De kids gaan los in hun eigen tuinhuis en de woonkamer blijft schoon.

 

Beeld: Lievekeet en Gardenshedadviser

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.