Koop of bouw jij je blokhut?

Blokhutten: je bent erdoor gecharmeerd, je hebt er een budget voor gespaard en, als het nodig bleek, een vergunning aangevraagd. Je hebt een mooi plekje in je tuin voor de blokhut en je bent op de hoogte wat duurzaam hout is. Dan heb je nog twee opties. Koop of bouw jij je blokhut? Lastig. Wij zetten de voor- en nadelen even voor je op een rijtje!

 

blokhutten

Blokhutten zelf bouwen

 

Om blokhutten zelf te bouwen hebben wij een website voor je waar je naar moet kijken: klik hier. Zelf een blokhut heeft als voordeel dat de helemaal je eigen ontwerp kan creëren. Ook kan het soms voordelig uitpakken. Het nadeel, spreekt voor zich, is het werk dat je eraan hebt (en niet te vergeten de eventuele frustratie, verkeerd monteren, pijnlijke handen). Heb je zelf geen tijd of heb je twee linkerhanden, dan moet je een timmerman inschakelen en dan zijn blokhutten die te koop staan weer voordeliger.

 

Blokhutten: het bouwpakket

 

Optie twee: het blokhutten bouwpakket. Nee, niet op schaal, maar op werkelijke grootte. Je koopt dit bouwpakket en zet deze vervolgens zelf in elkaar, zoals bij bijvoorbeeld Ikea. Geen tijd? Leveranciers kunnen vaak ook de blokhutten zelf in elkaar zetten. Zo ook de bij de blokhutten van Fonteyn, daar zit de service al bij ingegrepen. De medewerkers van Fonteyn hebben daarbij ook erg veel ervaring en kennis over blokhutten. Voor al uw vragen kunt u dus bij hen terecht. Nadeel: het is niet precies het ontwerp naar jouw hand. Maar, wel heb je de keuze uit verschillende maten, vormen, kleuren, materialen en uitvoeringen.

 

Blokhutten op maat

 

Ben je niet zo handig, maar wil je echt jouw eigen ontwerp in je tuin? Dan is dit ideaal: jouw blokhut op maat gemaakt. Ook dit is mogelijk bij Fonteyn. Zo kies je zelf uit waar de deur komt en waar de ramen. Hoe groot de deur en ramen moeten zijn, welke vorm, etc. Daarnaast ervaar je de gemakken van de professionals bij Fonteyn die je voorzien van advies.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.