Last van een lekkage in uw tuinhuis?

Hoewel u hoopt dat het u bespaard blijft, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een lekkage in uw tuinhuis. Denk bijvoorbeeld aan schade aan het dak van uw tuinhuis, een kier tussen de ruiten en het raamkozijn, problemen met de gootsteen in het tuinhuis, enzovoorts. Bij een lekkage is het van groot belang, dat u deze zo spoedig mogelijk laat verhelpen om een ernstige waterschade te voorkomen. Veel tuinhuisjes worden van hout gemaakt, waardoor er houtrot in het huisje zou kunnen ontstaan. Houtrot is het gevolg van vocht wat in de houten balken of planken trekt. Ook kunnen er schimmels op het hout of de vloer van het tuinhuisje groeien, wat bepaald geen hygiënisch gevoel geeft.

 

Een lekkage zelf proberen op te lossen in een tuinhuis

Bij een lekkage kunt u altijd eerst zelf een poging wagen, om de lekkage op te lossen. Probeer de bron van de lekkage te achterhalen en deze te verhelpen door kieren te dichten met pur, door de dakbedekking te herstellen met een extra plank of stukje plastic, enzovoorts. Vaak zal het echter bijzonder lastig blijken te zijn, om de bron van een lekkage met het blote oog te achterhalen. Consumenten hebben immers niet de hulpmiddelen die loodgieters wel hebben.

 

Hulp van ervaren loodgieters inschakelen

Om het oplossen van een lekkage makkelijker te maken, kunt u een loodgietersbedrijf inschakelen. Schakel een loodgieter in op het moment dat u het moment dat u ook maar het minste vermoeden heeft, last te hebben van een lekkage. De loodgieter kan met speciale hulpmiddelen naar de bron van de lekkage zoeken en direct voor een passende oplossing zorgen. Een verergering van de waterschade aan het tuinhuisje wordt op deze manier voorkomen.

 

Tip: zorg dat leidingen naar het tuinhuisje tijdens de wintermaanden worden afgesloten. Zo gaat u bevriezing en daarmee het knappen van de leidingen tegen!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.