Mooie tuinplanten voor op en om je tuinhuis

Klimplanten

Hou je niet van kale tuinhuizen en zie je liever alleen maar groen in je tuin? Dan is het een goed idee om klimplanten op je tuinhuis te plaatsen. Klimplanten zijn in verschillende maten te koop, startend van 30/40 cm tot meer dan 4 meter hoog. Een beetje afhankelijk van welke soort, maar over het algemeen zijn klimplanten zowel in de zomer als de winter groen en kunnen in  de zon, maar ook in de schaduw groeien. Wel regelmatig snoeien!

 

 

Tuinplanten

Tuinplanten zijn er in heel veel soorten, maten en groei- en bloeiwijzen.  Zo kun je kiezen uit vaste planten, die meerdere jaren meegaan en ‘s winters vaak afsterven, maar ook voor bijvoorbeeld bamboe, siergrassen, exotische planten, of lavendel of heide.

 

Hou er rekening mee dat het tuinhuis zorgt voor schaduw en plaats rondom het tuinhuis dan ook alleen planten die goed groeien in de schaduw.

 

Denk ook goed na over de hoogte van de planten die u van plan bent te plaatsen en de plek van de eventuele ramen van het tuinhuis. Het zou zonde zijn als je je mooie bamboe moet afsnoeien omdat je anders niet meer door het raampje naar buiten kunt kijken.

 

Hagen & Struiken

Het kan ook heel mooi zijn om een haag of enkele struiken om het tuinhuis te planten. Het biedt privacy en geeft uw tuin ook een bepaalde structuur. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat je rekening moet houden met de hoogte van de struik- of haag en de hoogte van de ramen.

 

Wil je de optie openhouden om in de toekomst een klein terras om het tuinhuis te kunnen maken, zorg dan dat je de haag en struiken niet te dicht om het tuinhuis heen plaatst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.