Muizen in je tuin? Wat nu?

Heb jij ook zo’n ontzettende hekel aan muizen? Dan zit je er niet op te wachten wanneer dit ongedierte plots in je tuin opduikt. Toch kunnen muizen maar zo opduiken in jouw tuin. Heb jij dit ongedierte gespot rond je woning? Dan wil je zo snel mogelijk van deze muizen verlost worden. Veel mensen hebben echter geen idee hoe zij muizen moeten bestrijden. Geldt dit ook voor jou? Wij geven je hier een aantal tips om snel van dit ongedierte in je tuin af te komen.

Plaats vallen
Muizen worden vaak bestreden met behulp van muizenvallen. Met een bepaald aas worden zij richting de val gelokt. Wanneer zij voldoende van het aas gegeten hebben, slaat de val dicht en zijn de muizen dood. Wil jij muizen in je tuin bestrijden met behulp van vallen? Dan is het verstandig de vallen in reeds bestaande gangen te plaatsen. De kans op het vangen van de muizen is zo een stuk groter dan wanneer je lukraak wat vallen door je tuin plaatst.

Muizen bestrijden met vergif
Naast vallen kun je ook vergif gebruiken om de muizen te bestrijden. Dit is ook een veelgebruikte methode. Muizen bestrijden met vergif kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld chemische middelen gebruiken. Daarnaast kun je ook lokaas vergiftigen en dit verspreiden door je tuin. Wanneer de muizen hiervan eten, sterven zij.

Ongediertebestrijder inschakelen
Wordt de overlast door muizen in jouw tuin steeds groter? Dan is het verstandig een professionele bestrijder in te schakelen. Indien je besluit niets te doen, planten de muizen zich namelijk voort. In dat geval ontstaat er binnen de kortste keren een plaag. Een ongediertebestrijder kan jou in dat geval van dienst zijn. Hij weet namelijk precies hoe hij muizen in jouw tuin kan bestrijden. Hij hanteert verschillende methodes, waardoor de kans op succes vergroot wordt. Met behulp van een professionele bestrijder ben jij dus snel verlost van muizen in jouw tuin.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.