Nieuw huis, nu alleen nog een nieuwe tuin! Wat komt daarbij kijken?

Het is eindelijk zo ver, de eerste zomer in uw nieuwe huis! Maar eigenlijk woont u er net, en is er nog niet zoveel gedaan aan de tuin. U besluit de tuin te gaan opknappen. In dit artikel ga ik u vertellen wat er nodig is om een nieuwe tuin aan te leggen. Ik woon zelf in Rotterdam en schakelde voor mijn tuin dus een hovenier uit Rotterdam in, maar dit geld natuurlijk voor elke tuin in Nederland.

De verschillende stappen die moeten worden ondernomen zijn;

  • Om te beginnen natuurlijk een ontwerp, hoe uw tuin eruit komt te zien;
  • Dan moet dit ontwerp ter realisatie brengen;
  • Onderhoud van uw tuin.

Tuinontwerp laten maken

Een tuinontwerp is de basis van een nieuwe tuin. In dit ontwerp komt u tuin eigenlijk al een beetje tot leven. De afmetingen van uw tuin worden getekend, alle elementen worden erin getekend en natuurlijk hoe de indeling van uw tuin uit eindelijk wordt. Wat van belang is bij uw tuin ontwerpen; is de grootte van uw tuin, wat de vorm is en wat de ligging is. U kunt een tuinontwerp natuurlijk helemaal laten maken door een ontwerpen maar ook bijvoorbeeld zelf de leiding hebben in dit proces en het laten controleren en goed laten tekenen door een ontwerper. Zo krijgt u nog aan het eind een check of het wel realistisch is.

Uiteindelijke aanleg van uw tuin

Er zijn vier globale taken die een hovenier uitvoert als hij uw tuin gaat aanleggen. Om te beginnen wordt de basis uitgemeten. Waar alle elementen komen, waar de straat komt, waar planten komen etc… Dit is de basis.

Na het inmeten gaat de hovenier aan de slag met het voorbereiden van de grond. Dit doet hij om goed de stenen neer te kunnen leggen en ook goede vruchtbare grond is voor de planten, bomen en struiken die aangelegd gaan worden.

Dan gaat het echte werk beginnen, er gaan bestraat worden en daarna komen de omheiningen van uw tuin, elementen en andere omheiningen erin. Dit is belangrijk werk omdat het dan echt zichtbaar wordt hoe het eruit komt te zien. Want de laatste stap is natuurlijk de beplanting erin en dan is het al helemaal afgerond.

Tuinonderhoud

Na het aanleggen is het wel van belang om het ook goed te onderhouden. Dit kunt u natuurlijk zelf doen maar er zijn ook mogelijkheden om het volledig of deels uit te besteden aan een hovenier. De taken die over het algemeen dan worden uitgevoerd zijn:

  • Het weghalen van onkruid,
  • Het schoonmaken van eventuele terrassen of zitplekken,
  • Verzorgen van planten, heggen, bomen en struiken
  • Overige werkzaamheden die van toepassing zijn op uw tuin.

Als u zelf hier geen tijd voor heeft, u geen zin in heeft of een andere reden heeft om niet zelf te doen. Is het erg makkelijk om een contract te tekenen met een hovenier om hun uw tuin te laten verzorgen. Lees meer over wat u met een tuinrenovatie kunt bereiken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.