Planten online kopen. Wel of niet doen?

Voorheen bezochten mensen tuincentra’s. Alhoewel dit nog steeds veel gebruikt en waarschijnlijk niet zal veranderen worden er steeds meer planten online gekocht. In dit artikel vertellen we meer over het kopen van planten online, waar je op moet letten en waarom het wel of niet een goed idee is.

Het gemak van online bestellen

Via bijvoorbeeld tuinplantenwinkel.nl vind je een enorm groot aanbod van planten. Het lijkt erop dat het aanbod hier groter is dan bij de meeste tuincentra’s. Over het algemeen liggen de prijzen bij online tuincentra’s ook een stuk lager. Dit komt omdat ze vaak groter inkopen en daarnaast minder hoge kosten hebben dan een normale tuincentra heeft. Daarnaast bestel je de planten en heb je ze de volgende dag in huis. Dit werkt erg makkelijk en bespaart veel tijd. Zeker voor drukke families kunnen online tuincentra’s een uitkomst zijn. Er zijn meerdere online tuincentra’s te vinden waar je een bestelling kunt plaatsen. Vaak ontvang je een instructieboekje waarin uitgelegd wordt hoe je de planten het beste kunt onderhouden en hoeveel aandacht ze nodig hebben.

De meeste online tuincentra’s geven je een groeigarantie wat de meeste mensen over de streep trekt. Mocht de plant niet groeien dan kun je deze terugsturen en krijg je je geld terug of ontvang je een nieuwe plant. Wij zouden zeggen: probeer het online bestellen eens en zie hoe het bevalt. Mocht het niet bevallen dan kun je de volgende keer gewoon naar de plaatselijke tuincentra fietsen.

De nadelen van online bestellen

Er zitten zeker ook nadelen aan het bestellen van planten online. Zo kun je bijvoorbeeld niet eerst zelf de planten bekijken en de kwaliteit beoordelen. Het online tuincentra kiest een plant voor je uit en daarnaast kan deze beschadigd worden tijdens het vervoer. Gelukkig krijg je bij de meeste aanbieders een groeigarantie. Mocht de plant dan niet groeien dan kun je altijd nog op deze garantie terug vallen. Daarnaast ontvang je vaak kleinere planten die vaak een langere tijd nodig hebben om te volgroeien. Op zich is hier niets mis mee maar het vraagt dus wel om wat extra geduld. Ook zijn er geen medewerkers waar je direct advies aan kunt vragen. Wel kun je natuurlijk contact opnemen met de klantenservice, maar dat werkt lang niet altijd zo soepel en makkelijk.

We raden je het aan om het gewoon eens te proberen en te zien hoe het gaat. Wellicht is het beter om de eerste keer dat je een bestelling plaatst voor sterkere planten te kiezen. Zo weet je in ieder geval zeker dat ze in een goede conditie aankomen. Ook zijn er genoeg online tuincentra’s die de planten eerst bij de plaatselijke tuincentra afleveren. Zo kun je de conditie van de plant alsnog bekijken alvorens je besluit of je ze mee naar huis neemt of niet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.