Slot laten maken van je tuinhuis

Het is niet ongebruikelijk, om een tuinhuis in de herfst- en wintermaanden te gebruiken voor het opslaan van spullen. Denk bijvoorbeeld aan het tuinmeubilair wat tijdens de zomer op je terras staat, grote elektrische apparaten voor het onderhoud aan de tuin, enzovoorts. In de herfst en winter zal je weinig in het tuinhuisje verblijven, waardoor de vrijgekomen ruimte nuttig gebruikt kan worden als opslagplaats! Dit brengt het risico met zich mee, dat inbrekers dergelijk gereedschap of tuinmeubilair uit het tuinhuisje proberen weg te nemen. Reden genoeg om het tuinhuis van een degelijke beveiliging te voorzien. In dit artikel geeft een ervaren slotenmaker een aantal handige tips.

Goede sloten voor het beveiligen van je tuinhuis

Een tuinhuis beveiligen begint bij het plaatsen van een kwalitatief goed slot op de deur van het tuinhuis. Vaak is het kozijn van tuinhuizen relatief zwak, waardoor een cilinderslot niet de beste optie is. Een cilinderslot zou het kozijn en daarmee de deur van het tuinhuis ernstig verzwakken. Verstandiger is het om voor een bijzetslot te kiezen. Dit kan een insteekslot zijn, maar bijvoorbeeld ook een oplegslot. Een slotenmaker kan je adviseren over het meest geschikte slot voor je tuinhuis en deze direct plaatsen.

Tip: let bij de aanschaf van een nieuw tuinhuis op de aanwezigheid van een slot. Bij veel tuinhuizen zit er standaard een slot op de deur.

Een beveiligingscamera bij het tuinhuis ophangen

Goede sloten alleen zijn vaak niet voldoende om inbrekers buiten een tuinhuis te houden. De deur kan, zelfs met een bijzetslot, relatief eenvoudig worden opengebroken. Kies er om deze reden voor, om het tuinhuis extra goed te beveiligen. Dit doe je bijvoorbeeld met een beveiligingscamera in de buurt van het tuinhuis. Richt de beveiligingscamera op het pad richting het tuinhuis, of hang deze in het tuinhuis zelf. Het schrikt inbrekers af, wat de kans op een inbraak verkleint.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.