Tips voor blokhutten verven in een mooie kleur

Of u uw blokhut wilt omtoveren naar wit of fel groen, het geeft uw tuin een eigen persoonlijkheid. Details en persoonlijkheid zorgen voor toegankelijkheid van uw tuin. Maar, hoe doe je dat nou, blokhutten verven? Er is tegenwoordig zoveel keuze. Niet alleen als het gaat om een felle of juist zachte kleur, maar ook of u een transparante of dekkende verf wilt gebruiken. In dit artikel worden een aantal tips gegeven over hoe je het best blokhutten een mooi kleurtje geeft.

blokhutten
blokhutten

Blokhutten verven: De juiste voorbereiding

Het is zo logisch, maar toch moet het gezegd worden: trek oude kleding aan of zelfs een overal. En daarnaast: zorg dat kostbare voorwerpen uit de buurt zijn van de blokhutten. Denk aan je auto, fiets, bloempot, etc. Verven kan namelijk veel spetters veroorzaken, en die wil je niet op je kleren of waardevolle spullen. Plak daarnaast tape op de vlakken die je niet geschilderd wil hebben. Plaatsen onder ramen, kozijnen, de terrastegels waarop je liever geen verfvlekken terug wil zien. Zorg daarnaast dat het hout van de blokhutten droog is.

 Tijdens het blokhutten verven

Het is heel normaal dat er klodders verf tijdens het verven op de blokhutten komen. Kies ervoor om deze meteen te egaliseren voordat ze opdrogen. Zo krijgt u mooi egale vlakken. Verf daarnaast altijd met het hout mee. Gebruik de rollers voor grote oppervlakken en kwasten voor het dekken van de kleine hoeken. Ook kunt u ervoor kiezen om een verfspuit te gebruiken, maar wel wordt aangeraden om de verf dan aan te mengen met water. Neem na het verven een dag om de blokhutten te laten drogen. De dag erna heeft een beter zicht op wat het resultaat is en of u daar al tevreden mee bent. Zo niet? Verft u het nog een keer over.

Heb plezier!

Kies voor het verven van blokhutten een vrije dag waarop de zon schijnt. Zet uw favoriete muziek op in de tuin en doe het verven liever niet alleen, maar met je echtgenoot, vriend, vriendin of familielid. Zie het verven als een gezellige en rustgevende bezigheid en niet een karwij dat snel geklaard moet worden. Als je ‘s ochtends begint heeft u misschien nog de (na)middag vrij om samen met je gezelschap iets leuks te doen als de ideale beloning op het zware werk!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.