Tips voor het starten van een moestuin

Het beginnen van een moestuin is niet zo moeilijk. Het onderhouden ervan is vaak een lastiger verhaal. Er zijn verschillende routines die je moet uitvoeren om een goede oogste te kunnen krijgen. In dit artikel geven we tips voor het starten van een moestuin en vertellen we jou wat je vooral wel en niet moet doen.

Handig om te weten

Allereerst is het goed om te weten dat je bijna overal een moestuin kunt beginnen. Een klein stukje grond volstaat en met een klein balkon kun je genoeg dingen doen. Als je graag wat meer ruimte wilt voor je moestuin dan kies je voor een volkstuin in de buurt. De prijzen lopen op voor 40 tot 200 euro per jaar voor een ruimte van 200 vierkante meter. Het mooiste is wanneer je een stukje grond kunt vinden die tussen 10:00 en 16:00 in de zon ligt. Daarnaast moet je nadenken over de indeling van je moestuin. Wat werkt en wat werkt helemaal niet? Hier kun je op het internet veel informatie over lezen. Kies je voor zaden dan is het slim om per groente te kijken wanneer deze gezaaid moeten worden. Elke groente of fruitsoort heeft namelijk haar eigen zaaitijd. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke planten je wel en niet naast elkaar kunt zetten. Er zijn bepaalde planten die goed samen gaan, terwijl bepaalde planten absoluut niet samen gaan.

Compost maken voor je moestuin

Ook is het handig om en compostbak aan te schaffen. Hier stop je al het afval uit de tuin in wat je in een later stadium weer als natuurlijk compost kunt gebruiken. We raden je af om chemicaliën te gebruiken als compost, aangezien dit de kwaliteit van je tuin, de planten en de ondergrond op de lange termijn niet ten goede komt. Het is belangrijk om te weten wanneer planten extra compost nodig hebben en welke planten extra aandacht nodig hebben.

De juiste gereedschap in huis halen

Daarnaast is het handig om een tuingereedschapset te kopen en deze van de juiste gereedschappen te voorzien. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om een schop in huis te halen, een schoffel, een hamer en ga zo nog maar even door. Een onmisbare tool is een schaartje waarmee je verrotte bladeren en takjes kunt verwijderen. Benieuwd? Lees dan meer over tuingereedschap. Hier vind je verschillende soorten gereedschap die voor een moestuin onmisbaar zijn.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.