Trap laten renoveren – nieuw ontwerp uitkiezen!

Bij een traprenovatie is het mogelijk om het ontwerp van je trap compleet te laten aanpassen. De mogelijkheden zijn groot, maar verschillen ook per traprenovatiebedrijf. In dit artikel brengen we je op de hoogte van een traprenovatie, kaarten we de voordelen aan en geven we inzicht in het kostenplaatje. Lees snel verder!

Traprenovatie in het kort

De meeste huishoudens zijn niet op de hoogte wat er allemaal mogelijk is met een traprenovatie. Dat is jammer, wat een traprenovatie is een stuk goedkoper dan een nieuwe trap kopen. En het resultaat kan verbluffend zijn! Zo kun je bijvoorbeeld de traptreden laten veranderen, het hout laten bewerken, de kleur van je trap aanpassen, de trap opnieuw laten bekleden en de constructie van de trap laten aanpassen. Verouderde trappen verkeren vaak nog in een goede staat waardoor het zonde van het geld is om een nieuwe trap te kopen wanneer de trap er minder mooi uit begint te zien. De laatste jaren zien we steeds meer mensen voor een traprenovatie kiezen en daarom zijn er ook steeds meer traprenovatie bedrijven bijgekomen. Dit maakt het eenvoudiger om een bedrijf in de buurt te vinden.

Het kostenplaatje

Koop je een nieuwe trap dan moet je al gauw rekenen op een investering van een paar duizend euro. Er zijn leukere dingen om je geld aan uit te geven. Bovendien duurt de installatie van een nieuwe trap vaak een goede week. Bij een traprenovatie kun je je trap vaak na 1 dag alweer gebruiken, waardoor je huis niet zo lang in een puinhoop verkeerd. Het is lastig om exact te zeggen wat je met een renovatie bespaart maar vaak gaat het om honderden tot duizenden euro’s. De investering in een traprenovatie haal je er vaak eenvoudig weer uit. De hoogte van de kosten hangen af van verschillende factoren, zoals het aantal arbeidsuren die nodig zijn, de onderdelen die vervangen moeten worden en het traprenovatiebedrijf zelf.

Een nieuw ontwerp uitkiezen

Bespreek met het traprenovatiebedrijf wat de mogelijkheden zijn. Met een aantal aanpassingen ziet je trap er al gauw heel anders uit. Zoals eerder aangegeven zullen de mogelijkheden per renovatiebedrijf verschillen. We raden je aan om showrooms te bezoeken, Pinterest te bekijken en eventueel een ontwerper om advies te vragen voor inspiratie. Meer weten over het uitvoeren van een traprenovatie? Neem dan eens een kijkje op een traprenovatie uitvoeren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.