Tuinelementen die de meeste waarde aan uw eigendom toevoegen

Kun je raden welk item bovenaan de lijst staat?

We weten dat een goed onderhouden tuin waarde kan toevoegen aan uw woning – tot wel 2000 euro. Maar welke specifieke tuinelementen zullen het grootste financiële rendement opleveren?

Vastgoeddata heeft een onderzoek uitgevoerd om uit te zoeken hoe huiseigenaren hun tuinruimte optimaal kunnen benutten om hun totale waarde voor onroerend goed te vergroten. In totaal hebben ze 36 makelaars, tuinontwerpers en vastgoedprofessionals uit heel Nederland geraadpleegd.

De experts onthulden dat de tuinfunctie die de meeste waarde aan een woning toevoegt, een schuur is. 82 procent van de vastgoedprofessionals en makelaars zegt zelfs dat een schuur de meest genoemde onderdeel is om de waarde te verhogen. “Wil je de waarde verhogen van je woning dan is investeren in een schuur zeker een goede optie” alsdus een makelaar in Leeuwarden.

De volgende op de lijst is een bestrating van goede kwaliteit (76 procent), gevolgd door veilig hekwerk, wanden of poorten (72 procent).

Op nummer 8 van de waardeverhogende lijst was een kwaliteit gazon of graszoden, met 40 procent van de experts die dit als een belangrijk goed kozen.

Deze informatie kan zeker van pas komen als het gaat om de verkoop van uw eigendom, want uit onderzoek blijkt dat de juiste tuin tussen de vijf en de twintig procent kan toevoegen aan de waarde van een woning.

Met 37 procent van de Nederlanders die meer tijd in hun tuin doorbrengen dan vijf jaar geleden, wordt buitenruimte steeds populairder en populairder. De experts wezen er echter snel op dat een combinatie van onderstaande tuinelementen voordeliger is dan alleen focussen op een enkele.

1. Fatsoenlijk formaat schuur
2. Goede kwaliteit binnenplaats / bestrating
3. Veilig hekwerk / muren / poorten
4. Adequate buitenverlichting
5. Stabiele vloeren
6. Waterkenmerken b.v. fontein / vijver
7. Goed ontworpen tuinmeubilair
8. Gazon / graszoden

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.