Tuinhuis isoleren voor de herfst en winter

Nu het alweer september is, en de herfst op de stoep staat, is het goed om na te denken over het gebruik van het tuinhuis in de koudere maanden. Misschien gebruik je je tuinhuis het hele jaar door? Dan kan het goed zijn om eens na denken over de isolatie van je tuinhuis. Wij leggen je uit hoe je je tuinhuis het beste zelf kunt isoleren.

 

 

Isoleren tuinhuis: vloer, wanden en dak

Bij het isoleren van je tuinhuis (of blokhut) moet je zowel de vloer, de wanden als het dak aanpakken. Het isoleren van de vloer kun je natuurlijk het beste al doen voordat je je tuinhuis daadwerkelijk plaatst. Daarom worden de meeste tuinhuizen op een betonplaat geplaatst.

 

Om de vloer van je tuinhuis nog beter te isoleren kun je er voor kiezen om isolatiemateriaal op de vloeren aan te brengen tussen latten. Deze bedek je vervolgens  met een nieuwe houten vloer.

 

 

Isoleren wanden tuinhuis

De wanden van je tuinhuis kun je isoleren door middel van glaswol of steenwol matten. Over deze matten breng je vervolgens een laag dampdichte folie aan. Hierdoor voorkom je dat vochtige of warme lucht uit het tuinhuis gaat condenseren in het isolatiemateriaal.

 

 

Vervolgens plaats je over het folie een binnenmuur. Dit kunnen houten platen zijn of zelfs gipsplaten. Het is maar net hoe mooi je het interieur van je tuinhuis wilt maken. De meeste isolatiematerialen voor een tuinhuis kun je tegen voordelige prijzen aanschaffen bij de bekende bouwmarkten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.