Veilig en droog je tuinmeubels opbergen

Je kostbare en mooie tuinmeubels wil je zo lang mogelijk goed houden. Zeker in de herfst/winter en met regen is het verstandig je meubels tijdelijk op te bergen. Ieder tuinmeubel en materiaal is weer anders. Wij hebben een aantal onderhoud en opbergtips voor je op een rijtje gezet:

 

Houten tuinmeubels opbergen

 

Tuinmeubelen van (zacht) hout als vuren en grenen kun je in bij neerslag en vorst het beste binnen plaatsen. Plaats ze liever niet op een warme en te droge plaats, hierdoor kan het hout namelijk uitdrogen. Belangrijk is dus een opbergruimte met goede ventilatie. Houten tuinmeubels mogen niet afgedekt worden met plastic of kunststof. Hierdoor kan het hout gaan rotten of schimmelen. Harthouten of teakhouten tuinmeubelen mogen wel het gehele jaar buiten blijven staan.

 

Kunststof tuinmeubelen mooi houden

 

Kunststof tuinmeubelen mogen het gehele jaar door buiten blijven staan. Wil je dit type meubels langer mooi houden? Zet ze dan wel op een droge plaats of bedek ze met een speciale beschermhoes. Hierdoor krijg je minder snel verkleuringen en verwering.

 

Rotan en bamboe tuinmeubelen

 

Dit type materiaal beschikt vaak al wel over een beschermlaag in de vorm van een lak. Toch wordt aangeraden om rotan en bamboe in de herfst/winter binnen te plaatsen of af te dekken.

 

Metalen en aluminium mogen buiten blijven

 

Het fijne aan metaal en aluminium tuinmeubelen is dat deze het hele jaar buiten mogen blijven. Dit type materiaal is gemakkelijk in onderhoud, mits de meubelen goed gelakt zijn.

 

 

Opbergtips: het tuinhuis

Tuinmeubels die met neerslag of vorst binnen geplaatst moeten worden kun je opbergen in een schuur of tuinhuisje. Tuinhuisjes zijn er in hout, metaal of kunststof. Het verschil daartussen zit hem in de duurzaamheid en uitstraling. Een tuinhuisje van hout heeft vaak een natuurlijke en mooiere uitstraling. Daarentegen gaat een tuinhuisje van kunststof of metaal langer mee en vragen ze minder onderhoud.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.