Vloerisolatie voordelen

Het laten isoleren van je vloer brengt veel voordelen met zich mee; een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt ook nog eens bij aan het milieu. Wil je weten of vloerisolatie ook iets voor jou is? Hier lees je meer over de voordelen van vloerisolatie.

Bespaar op je energierekening

Vloerisolatie aanbrengen is financieel verstandig en je kosten gaan direct naar beneden. Per jaar bespaar je ongeveer 200 euro aan stookkosten omdat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. De aanleg van vloerisolatie is niet goedkoop, echter verdient deze eenmalige investering zich al binnen 7 à 10 jaar terug. In deze tijd waarin de energieprijzen blijven stijgen verdien je het vaak nog veel sneller terug. Daarbij betaal je in plaats van 21% BTW maar 6% en stijgt de waarde van je huis omdat je huis energiezuiniger is. De voordelen en besparingen van vloerisolatie komen elk jaar terug en je bespaard extra wanneer je al vloerverwarming hebt.

Meer wooncomfort

Vloerisolatie voorkomt schimmels, koude voeten en grote schommelingen in temperatuur door de gelijke verspreiding van de warmte. Veel warmte verdwijnt door de vloer wanneer je geen vloerisolatie hebt. Soms is het zelfs zo dat de bodem van jouw kruipruimte warmer is dan de bovenkant van de vloer! Hierdoor verliezen vloeren met vloerverwarming heel veel energie.

Omdat er geen vocht meer in de kamer komt heb je een frisser binnenklimaat, hierdoor hoef je minder te ventileren. Dit is tevens gunstig voor je energierekening, maar ook voor mensen met astma. In de winter koelt de vloer minder snel af, waardoor de kamer die verwarmd moet worden de volgende ochtend sneller is opgewarmd omdat de ruimte droog is. Daarnaast blijft de kamer langer op temperatuur, maar is koeler in de zomer!

Milieuvoordelen

Bij de aanschaf van vloerisolatie denk je ook aan het milieu. Je draagt minder co2 uit omdat je bespaard op de stookkosten. Hierdoor vindt minder onnodige vervuiling plaats. Bij het plaatsen van vloerisolatie komen geen schadelijke dampen of gassen vrij en het is ook eens brandwerend.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.