Dakbedekking tuinhuis

Wanneer je een tuinhuis aanschaft of gaat bouwen is het goed om na te denken uit welke materialen deze moet bestaan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende soorten dakbedekking.

 

Dakbedekking met mooie dakshingles

De meest voorkomende tuinhuis dakbedekking zijn shingles. Deze zijn in diverse vormen leverbaar zoals rechthoekig, zeshoekig in de zogenoemde beverstaart vorm. Het voordeel van dakshingles is dat ze van nature waterdicht zijn en daarbij bestand tegen weersomstandigheden als vorst en extreme hitte. Ze zijn licht in gewicht en goedkoper dan keramische dakpannen.

 

Dakleer voor een tuinhuis dak 

Naast dakshingles is een tuinhuisdak van dakleer ook veel voorkomend. Dakleer kun je per rol kopen en wordt in banen op maat gesneden. Het wordt vaak bevestigd met asfaltnagels of spijkers. Doordat je met dakleer werkt met grote stukken of banen, neemt het bevestigen ervan minder tijd in beslag dan bij dakshingles.

 

 

Granulaat dakpannen, traditionele dakbedekking

Hou je meer van een traditionele uitstraling, dan kun je kiezen voor granulaat pannen. Dit zijn pannen met granulaat, wat ervoor zorgt dat de tegel lijkt op een echte dakpan. Het gewicht van granulaat pannen is lichter dan die van gewone dakpannen. Daarbij hoeft de dakhelling niet minimaal 25 graden te zijn, maar minimaal 15 graden. Dat is gunstig wanneer je te maken hebt met vergunningen.

 

 

Golfplaten, meer licht in je tuinhuis

Op het gebied van platen is er keuze uit staalplaten en golfplaten. Deze laatste zijn verkrijgbaar in diverse materialen: van polycarbonaat, polyester, PVC en vezelcement. Je kunt ook kiezen voor golfplaten die doorzichtig zijn. Hiermee creëer je makkelijk veel licht in je tuinhuis.

 

Overige dakbedekking

Overige dakbedekking typen zijn riet, hout en sedum. Sedum is een groen dak bedekt met gras, mos, vetplanten en kruiden. Dit type dakbedekking is in Nederland zeer in opkomst. Ze bieden voordelen als groencompensatie in bijvoorbeeld een stad, lucht- en waterzuivering, warmte en geluidsisolatie en het opnemen en afgeven van regenwater.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.